Reisgezellen

SPOETNIK04

JA MAAR

Mission controle

Ruimteonderzoeken

m2

RUIMTEONDERZOEKEN

all rights reserved

Jeroen Boersma

jeroen@projectspoetnik.nl

06-30168484

@projectspoetnik.nl, 2018

Toegegeven 'onderzoek' is een (te) groot woord. We pretenderen namelijk niet dat we op een wetenschappelijke manier 'bewijzen' dat een idee zal leiden tot een betere wereld. Wat we met Project Spoetnik doen is ideeën spuien en zoeken naar mogelijkheden, kansen en inzichten die die ideeën kunnen laten groeien tot ....... We geven de ideeën de ruimte om te zoeken naar…. Dat noemen we ruimteonderzoek. Ongetwijfeld roept de zoektocht vragen op. Vragen over het idee zelf maar ook vragen over waarom het in de (bouw)wereld gaat zoals het gaat. ‘Men hoort slechts die vragen, waarop men in staat is antwoord te geven.’ (Friedrich Nietzsche). Elke reisgezel van Project Spoetnik heeft zijn of haar eigen interesse en nieuwsgierigheid. Elke reisgezel zijn eigen idee, zijn eigen vragen, zijn eigen zoektocht.

m4
m13

Wanneer we structureel iets willen veranderen moeten we structureel anders denken en ‘alle' gewenningen op losse schroeven durfen zetten. In eerste instantie bestaat mijn zoektocht uit het aanstippen van een aantal fenomenen die wanneer je ze op elkaar legt niet bij elkaar passen maar wel de realiteit vormen. Kunnen we de realiteit veranderen? Kunnen we de fenomenen met elkaar uitlijnen? Kunnen we wennen aan iets compleet nieuws? Kunnen we al het bekende loslaten? Stel dat dat kan. Hoe ziet ons huis er dan uit? Hoe wonen we dan? Daar ben ik naar op zoek.

BOUWMENUJEROENBOERSMAARCHITECT

>>

ZOEKTOCHT, alles anders

m12
m14
m16

ZOEKTOCHT, 220V? waarom?

m21

ZOEKTOCHT, oogstbare bouwmaterialen

RobHiemstra
stevenkrol

Uit alle stopcontacten komt 220V. En aan alles wat we in dat stopcontact steken zit een transformator om de spanning van 220V te reduceren tot 24V, 12 V of nog minder. Stel dat we dat anders doen?

We moeten direct stoppen met het gebruiken van bouwmaterialen waar grondstoffen voor nodig zijn die op kunnen raken. We kunnen beter bouwmaterialen maken van grondstoffen die we kunnen planten, die groeien en die we kunnen oogsten. Daar ligt mijn zoektocht.

>>

>>

BOUWMENUJEROENBOERSMAARCHITECT RobHiemstra stevenkrol